U sklopu redovnih aktivnosti koje LKSuFBiH provodi u cilju unapređenja i promocije lovne kinologije, na sjednici Upravnog odbora LKS-a održanoj 10.07.2015.godine zaključeno je da u saradnji sa BKS-om u jesenjem periodu se organizuje specijalizovana izložba pasa.

Specijalizovana izložba lovnih pasa će se održati u Zenici dana 20.09.2015.godine sa početkom u 09.00 sati na lokalitetu Kamberovića Polje u blizini tržnog centra „Đananović".

U skladu sa članom 8. Pravilnika o kinološkim manifestacijam KSuBiH, pravo učešća imaju svi lovački psi koji posjeduju rodovnik KSuBiH ili njegovih članica kao i psi stranih izlagača koji posjeduju neki od rodovnika priznatih od FCI-a.

U skladu sa članom 9. Pravilnika o kinološkim manifestacijama KSuFBiH, prijave predviđene za određenu kinološku manifestaciju, moraju biti pisane čitko,štampanim slovima, uz priloženu fotokopiju dokaza o porijeklu psa (rodovnik) za pse prijavljene u razred radnih i šampiona potvrde o ispunjavanju uslova za te razrede, zajedno sa dokazom o plaćenoj kotizaciji za učešće.
One moraju biti dostavljene organizacionom odboru izložbe najkasnije do poslednjeg dana roka za prijavu i to bez obaveze za organizacioni odbor izložbe za plaćanje bilo kakvih troškova u vezi sa podnešenom prijavom. Prijave moraju potpisati podnosioci prijave ili njegovi opunomoćenici.Ako prijava nije potpisana, smatra se da prijava nije podnešena bez obzira na to je li uplaćena kotizacija za učešće.
Kotizacija za učešće na izložbu se plaća na račun Lovnog kinološkog saveza i to:

 

Izlagači iz BiH

Izlagači iz drugih zemalja

Prijava za baraka

15,00 KM

10,00

Prijava jednog psa

20,00 KM

10,00

Prijava dva i više pasa

40,00 KM

20,00

Prijava na dan izložbe-po psu

50,00 KM

25,00

 

NAPOMENA:Uplate stranih izlagača će se vršiti na dan održavanja izložbe.


Ukoliko imate dodatnih pitanja molimo da nas kontaktirate na telefon 033/668-209 ili na mail Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..
Rok za prijavu je 12.09.2015.godine.
Prijave slati na Lovni kinološki savez u Federaciji Bosne i Hercegovine, Petrakijina br.24, 71000 Sarajevo ili na mail adresu Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Obrazac za prijavu možete preuzeti ovdje...

 

KONTAKT INFORMACIJE

 

  

Adresa: Petrakijina 24, 71000 Sarajevo

Telefon / Fax: +387 33 668 209

Žiro račun: 161 00000 1445 0004

E-mail: slobihredakcija@gmail.com

SAVEZ LOVAČKIH ORGANIZACIJA U BOSNI I HERCEGOVINIH

Savez djeluje i radi u kontinuitetu od 1925. godine do danas. Savez lovačkih organizacija djeluje  s ciljem da lovačkim organizacijama obezbjedi i omogući da zajednički i lakše ostvaruju svoja prava i interese na nivou države kao i izvan granica učlanjivanjem u evropske asocijacije. 
Savez je član Međunarodnog savjeta za uzgoj, zaštitu i lov (CIC) i  i Federacija lovačkih asocijacija evropske unije (FACE).