Danas je svečnom sjednicom Skupštine Lovačkog društva "Semešnica" iz Donjeg Vakufa obilježen jubilej-65 godina postojanja ovog društva.

Jubilej je obilježen na platou lovačke kuće "Jaračišće",a istom je prisustvovao veliki broj članova, ali i prijatelja društva. Sjednicu je vodio Faruk Aganović Jupi koji je prisutne pozvao da se Fatihom sjete lovaca koji nisu među živima, a prisutnima se na početku obratio presjednik LD "Semešnica" Naim Pičar Pilot.

"Ja, ljudi, ne bih da duljim. Dragi prijatelji i poštovani kolege lovci u lično ime i kao predsjednik želim Vam čestitati jubilej-65. godina postojanja lovačkog društva. Ipak napominjem, da se prema zapisima u Donjem Vakufu lovi organizovano preko 120 godina. Upravni odbor radi u skladu sa mogućnostima i situacijom, rezultati su vidljivi,posebno kada je riječ o infrastrukturi. Obećavamo da ćemo nastaviti i dalje da gradimo i naše društvo i da radimo na poboljšanju infrastrukture. Mi koji živimo i koji smo rođeni u Donjem Vakufu možemo biti ponosni na naš grad i naše društvo.", rekao je okupljenima Naim Pilot Pičar.

Ovom prilikom uručena su i priznanja pravnim i fizičkim licima koja su pomogla LD "Semešnica".

Svečanoj sjednici Skupštine prisustvovao je i predsjednik Saveza lovačkih organizacija, Muhamed Hodžić, kojemu  je Pičar uručio Plaketu LD "Semešnica" Donji Vakuf. Predsjednik Hodžić se ovom prilikom obratio okupljenima, čestitavši im jubilej.

"Radujem se što ću sa vama da provedem ovaj lijepi dan i sa vama proslavim ovaj jubilej. Nadam se da ćemo u zdravlju i veselju dočekati, svi skupa, još puno jubileja, a istinski se nadam da ćemo se čim prije početi družiti i okupljati u lovu u Donjem Vakufu", poručio je između ostalog Hodžić koji je ovom prlikom uručio Diplome počasnim lovcima LD "Semešnica".

Titule počasnog lovca ovom prilikom su uručene Junuzović Munibu i Alkić Husi. Nakon svečanog dijela lovci su nastavili sa druženjem do kasnih sati.

.

KONTAKT INFORMACIJE

 

  

Adresa: Petrakijina 24, 71000 Sarajevo

Telefon / Fax: +387 33 668 209

Žiro račun: 161 00000 1445 0004

E-mail: slobihredakcija@gmail.com

SAVEZ LOVAČKIH ORGANIZACIJA U BOSNI I HERCEGOVINIH

Savez djeluje i radi u kontinuitetu od 1925. godine do danas. Savez lovačkih organizacija djeluje  s ciljem da lovačkim organizacijama obezbjedi i omogući da zajednički i lakše ostvaruju svoja prava i interese na nivou države kao i izvan granica učlanjivanjem u evropske asocijacije. 
Savez je član Međunarodnog savjeta za uzgoj, zaštitu i lov (CIC) i  i Federacija lovačkih asocijacija evropske unije (FACE).