Lovci u SBK već godinama imaju probleme sa lovištem. Kao što je poznato najveći problem je činjenica da se u devet od 12 općina nalaze po dva društva, a zakon poznaje samo jednog korisnika lovišta. Agonija lovaca time je veća jer se razvio krivolov, a pravim lovcima je zabranjeno djelovanje u lovištima.

Ipak, prema najavi sa stranice Vlade SBK, sutra će se na sjednici nači tačka koja se tiče ustanovljavanja lovišta.

Vlada SBK održat će sjednicu sutra sa početkm u 9 sati, a na dnevnom redu će se naći preko 50 tačaka dnevnog reda. Ipak na samom početku kao šesta tačka dnevnog reda nalazi se "Prijedlog odluke o osnivanju lovišta na području KSB/SBK – Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva".

 

KONTAKT INFORMACIJE

 

  

Adresa: Petrakijina 24, 71000 Sarajevo

Telefon / Fax: +387 33 668 209

Žiro račun: 161 00000 1445 0004

SAVEZ LOVAČKIH ORGANIZACIJA U BOSNI I HERCEGOVINIH

Savez djeluje i radi u kontinuitetu od 1925. godine do danas. Savez lovačkih organizacija djeluje  s ciljem da lovačkim organizacijama obezbjedi i omogući da zajednički i lakše ostvaruju svoja prava i interese na nivou države kao i izvan granica učlanjivanjem u evropske asocijacije. 
Savez je član Međunarodnog savjeta za uzgoj, zaštitu i lov (CIC) i  i Federacija lovačkih asocijacija evropske unije (FACE).