U Sanskom Mostu se jučer desila zanimljiva situacija. Zahvaljujući dojavi savjesnih mještana spašen je srndać. Naime, na teren su izašli lovočuvari Muhamed Seferović i Pašalić Sead koji su imali šta da vide. U jedno od dvorišta zalutao je mlad srndać, a građani nisu imali drugu opciju nego da se obrate LD "Sana" čiji su članovi još jednom pokazali dobar odnos prema divljači.

Muhamed i Sead su vrlo brzo došli na mjesto gdje se nalazio srndać, te su ga uhvatili i potom transportovali do dijela lovišta u kojem je zabrana lova. Najbitnije u cijeloj priči je da su i lovočuvari i srndać prošli bez povreda.

KONTAKT INFORMACIJE

 

  

Adresa: Petrakijina 24, 71000 Sarajevo

Telefon / Fax: +387 33 668 209

Žiro račun: 161 00000 1445 0004

SAVEZ LOVAČKIH ORGANIZACIJA U BOSNI I HERCEGOVINIH

Savez djeluje i radi u kontinuitetu od 1925. godine do danas. Savez lovačkih organizacija djeluje  s ciljem da lovačkim organizacijama obezbjedi i omogući da zajednički i lakše ostvaruju svoja prava i interese na nivou države kao i izvan granica učlanjivanjem u evropske asocijacije. 
Savez je član Međunarodnog savjeta za uzgoj, zaštitu i lov (CIC) i  i Federacija lovačkih asocijacija evropske unije (FACE).